Trends die niet alleen overtuigen in de zomer

Geplaatst op 20-10-2022

Categorie: Huis, tuin en wonen

Vooral in de tuinmeubelbranche waren er in 2020 veel innovaties. Leer meer over de huidige meubeltrends in dit artikel en realiseer de mogelijkheid om je eigen droomtuin te creëren. Gebruik de indrukken en bereid je voor op het volgende jaar, zodat je geen innovaties meer mist.

De materialen - wat overtuigt in de tuinmeubel- en schuttingbehoeften Vooral textielstoffen waren dit jaar razend populair. Het zijn veelal loungemeubels die volledig met stof bekleed zijn en zo een huiselijk gevoel in je tuin brengen. Ook in de winter kan een gezellige avond op de bank erg fijn zijn en vergroot zo je leefruimte. Als dit teveel werk voor je is, kun je overstappen op kunststof tuinmeubelen. Ze worden vooral gekenmerkt door een lage onderhoudsbehoefte en een laag gewicht. Maar ook van buiten ziet dit type tuinmeubelen er geweldig uit en vindt op elke plek zijn juiste plek.

De verwerking – welke variant is het meest overtuigend?

Vakmanschap staat anno 2023 op de achtergrond. Vooral geweven tuinmeubelen overtuigen dit jaar. Ze worden niet alleen gekenmerkt door hun robuuste weefsel, maar doen ook denken aan oudere rieten meubels, die vooral hun plaats in het interieur hebben gevonden.

Industriële look: de noviteit

Moderne huizen vallen steeds meer in het bereik van de kleuren zwart en wit. Vooral de populariteit van grijstinten is in 2018 enorm gegroeid. Deze look wordt geëvenaard door betonnen meubels, die niet alleen zeer solide zijn, maar ook perfect te combineren zijn met andere materialen en kleuren. Als stenen tuinmeubelen te koud en ongepast voor je zijn, is er een optie om betonnen kandelaars of vuurtafels te kopen die lange zomeravonden zullen opfleuren.

De oplossing voor alles - modulaire units

Als u geen duidelijke keuze kunt maken en meerdere combinaties wilt uitproberen, raden wij u vooral modulaire tuinmeubelen en schuttingen aan, die altijd met weinig moeite kunnen worden herschikt.