Hoe maak je de perfecte lasagna bolognese?

Geplaatst op 06-12-2022

Categorie: Eten en drinken

Lasagna Bolognese is een heerlijke en smaakvolle Italiaanse pastagerecht. Het bestaat uit lagen pasta, rundergehakt en een romige saus die langzaam gestoofd wordt totdat alles mooi gaar en gevuld is met smaak. Het is een perfect gerecht voor een gezellige avond thuis met vrienden en familie, en het is gemakkelijk te maken met een paar eenvoudige ingredienten.

Om lasagna Bolognese te maken, heb je de volgende ingredienten nodig:

Allereerst moet je de saus maken. Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook aan tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens het rundergehakt toe en bak het aan tot het bruin is. Voeg dan de tomatenpuree, gezeefde tomaten, Italiaanse kruiden, oregano, suiker, bouillon, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat de saus op laag vuur ongeveer 1 uur lang pruttelen, of totdat het vlees mals is en de saus dik en romig is.

Terwijl de saus staat te pruttelen, kun je de lasagnavellen koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat de vellen gaar zijn, maar nog stevig genoeg om te kunnen scheiden en in lagen te gebruiken.

Zodra de saus en de lasagnavellen klaar zijn, kun je de lasagna beginnen samenstellen. Verdeel een laag saus over de bodem van een ovenschaal en leg daar een laag lasagnavellen op. Voeg vervolgens nog een laag saus, kaas en lasagnavellen toe, en herhaal dit totdat je geen ingrediënten meer hebt. Zorg ervoor dat je de bovenste laag lasagnavellen bedekt met een laag saus en kaas, zodat alles lekker smeuïg en goudbruin kan worden in de oven.

Plaats de lasagna vervolgens in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius en bak hem ongeveer 30 minuten.