Een marktplaats website maken met CMS software

Geplaatst op 11-10-2022

Categorie: Computer en internet

Zelf een marktplaats website maken is mogelijk met de juiste software. Zo biedt het marktplaats PHP script van Vrolijk Internet Services u de mogelijkheid om een advertentie website te maken. De software is uitgerust met een installatieprogramma waarmee u heel eenvoudig de belangrijke instellingen voor het goed functioneren van het script kunnen worden opgeslagen. Nadat de installatie voltooid is, kunt u met een door uzelf gekozen gebruikersnaam en wachtwoord inloggen in het beheerdersgedeelte en de marktplaats website naar uw smaak inrichten.

Adverteerders kunnen zich aanmelden via de registratiepagina op uw advertentie website. Via het formulier op de registratiepagina kunnen adverteerders hun e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord invoeren. Als het formulier correct is ingevuld, zal er automatisch een account voor de adverteerder worden aangemaakt en kan de adverteerder inloggen met zijn e-mailadres en wachtwoord.

Eenmaal ingelogd is een advertentie aanmaken zeer eenvoudig voor de adverteerder. De adverteerder kan naar het scherm “Advertenties” navigeren en klikken op de optie “Nieuwe advertentie”. Bij een advertentie kunnen afbeeldingen worden toegevoegd en de adverteerder kan aangeven of bieden is toegestaan. Is bieden ingeschakeld, dan kunnen geïnteresseerden een bod insturen. Bij een nieuw bod zal de adverteerder een e-mail ontvangen met informatie omtrent het nieuwe bod.

De marktplaats website is uit te breiden met allerlei extra functies. Deze functies kunnen worden toegevoegd door uitbreidingen bovenop de basisfunctionaliteit aan te schaffen. Zo is er een uitbreiding waarmee u de website kunt omtoveren tot een marktplaats voor huizen. En is er een uitbreiding waarmee u snel een website kunt maken specifiek voor de koop en verkoop van auto’s.

Het CMS pakket is aan te schaffen op de website van Vrolijk Internet Services. Nadat u online de betaling heeft verricht, krijgt u direct toegang tot de benodigde bestanden voor het maken van uw eigen marktplaats website. U kunt het advertentie script op uw eigen hosting pakket installeren maar het is ook mogelijk om de hosting samen met het CMS systeem te kopen.